Jövőre két magyar csapat a férfi kézilabda BL-ben

MTI
2003.03.07. 19:48
Az Európai Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy a következő idénytől az eddigi 16 helyett 32 csapat szerepelhet a férfi Bajnokok Ligájában. Magyarország két együttest indíthat.

Sinka László, a magyar szövetség főtitkára, az EHF-vb tagja az MTI-nek azt mondta: a jelenlegi négy kvartett helyet a 2003-2004-es szezontól nyolc négyes csoportban zajlik majd a küzdelem. Hat ország klubjainak kiemeltként nem kell selejtezőt játszaniuk, hanem a 32 között kezdenek. Németország és Spanyolország 3-3, Magyarország, Horvátország, Szlovénia és Dánia 2-2 csapattal képviseltetheti magát a legjobbak mezőnyében.

A női BL-ben továbbra is marad a négy négyes csoport. Szintén a BL-t érintő döntés, hogy csődbe jutott a legrangosabb európai kupa televíziós és reklámjogaival rendelkező Sponsor Service, a skandináv cég több mint 250 millió eurós adósságot halmozott fel. Az EHF a tartalék alapból fizeti ki a csoportmérkőzések során érintett 16-16 férfi és női együttesnek járó pénzt.

Május 6-8-án az EHF 8 fős delegációja érkezik Magyarországra, hogy helyszíni ellenőrzést tartson a 2004-es női Európa-bajnokságnak otthont adó városokban. A magyar és az európai szövetség ezt követően írja alá a végleges szerződést.  • Tippek
  • Babaváró hitel