Új magyar világrekord - csocsóban

MTI
2003.03.23. 17:47
Száztizenegy óra alatt csaknem 6400 gólt lőtt az a 12 sportember, aki Guinness-rekord felállítását tűzte célul; a csocsó-mérkőzés kedden vette kezdetét Budapesten.

Fülöp Roland - az esemény egyik szervezője, aki egyúttal játékosként is indult - az MTI érdeklődésre vasárnap elmondta: szombaton késő este fejeződött be a meccs, és tudomása szerint felállították a sportág történetének első Guinness-rekordját.

A rendhagyó csocsóderbi szabályainak megfelelően az eltelt 111 óra 90 százalékában pörgött a golyó, óránként legfeljebb csak 6 percig állhatott a játék.

A Magyar Csocsó Szövetség két legnagyobb egyesülete, a budapesti Ellipszis Sportklub illetve a Szegedi Sportklub 6-6 profi, igazolt játékost nevezett a rangadóra, míg egy-egy pár az asztal mellett küzdött, a többi csapattag regenerálódhatott.

Fülöp Roland - aki a budapesti csapatot erősítette - elmondta: taktikájuk az volt, hogy 4-6 óránként cserélnek, ugyanakkor a szegediek gyakrabban, 1-2 óránként váltották egymást az asztalnál.

A végeredmény több mint 200 gólos szegedi győzelem lett. A magyarországi csocsó-történelem első Guinness-rekordjának beállításakor a Szegedi Sportklub 3298-3089-re diadalmaskodott az Ellipszis Sportklub felett.