Sorsoltak a kézilabda kupasorozatban

MTI
2003.03.25. 12:37
A női kézilabda KEK elődöntőjében a Győri ETO a francia Besanconnal, az EHF Kupában a Dunaferr a Cornexi-Alcoával találkozik. Az első mérkőzéseket április 5-én vagy 6-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.
A tavalyi és az 1999-es EHF Kupa-finálét elveszítő Győr kaphatott volna nehezebb ellenfelet is a keddi bécsi sorsoláson, de az otthon kezdő Besancon nagyon veszélyes. Erről a Dunaferr tudna sokat mesélni: a KEK 2001-es sorozatának nyolcaddöntőjében a dunaújvárosiak 16-16-ot értek el Franciaországban, majd óriási meglepetésre saját pályán kikaptak 21-20-ra. A riválisnak ezzel együtt nincs igazán komoly nemzetközi eredménye.
Az EHF Kupában biztos, hogy lesz magyar döntős, mivel a négy között összekerült a Dunaferr és a Cornexi. A visszavágót Székesfehérváron rendezik. A dunaújvárosiak az esélyesebbek: a hazai bajnokságot toronymagasan vezető csapat az NB I-ben szeptember 26-án 23-22-re verte a vendég Cornexit, majd január 23-án 24-22-re győzött a "szomszédvárban". A Dunaferr 1998-ban egyszer már megnyerte az EHF Kupát (1995-ben KEK-, 1999-ben BL- és Szuper Kupa-győztes is volt), míg a székesfehérváriaknak nincs európai "múltjuk".
Az elődöntők párosításai:
Bajnokok Ligája: L,Eliana Valencia (spanyol)-Viborg HK (dán), Krim NR Ljubljana (szlovén)-Ikast Bording (dán)
KEK: BESANCON (FRANCIA)-GYŐRI ETO, Szpartak Kijev (ukrán)-Kolding IF (dán)
EHF Kupa: DUNAFERR - CORNEXI-ALCOA, Slagelse (dán)-Motor Zaporozsje (ukrán)