Schumacher kapta a feltörekvő tehetségek Bandini-díját

MTI
2003.05.23. 12:47
Michael Schumacher kapta idén azt a díjat, amely a tragikus körülmények között elhunyt Forma-1-es versenyző, Lorenzo Bandini emlékét őrzi.

A maranellói istálló német világsztárja az Imola melletti Brisighellában rendezett ünnepélyes ceremónián találkozott a néhai olasz pilóta nővérével, Gabriella Baldinival, valamint az emlékőrző szervezet elnökével, Tiziano Samoréval. Korábban Juan Pablo Montoya, Jacques Villeneuve, David Coulthard és Giancarlo Fisichella kapta meg ezt az elismerést.

Az elmúlt években a feltörekvő tehetségeket jutalmazták, de most a 10. "kiírás" miatt szakítottak a hagyománnyal. "Magamat még most is a folyamatosan fejlődő versenyzők közé sorolom" - mondta Michael Schumacher.

Lorenzo Bandini 1935. december 21-én született, s tragikusan rövid Forma-1-es pályafutása során 42 futamon állt rajthoz. Harminckilenc évvel ezelőtt megnyerte az Osztrák Nagydíjat, s még további hét alkalommal állt dobogóra. A Ferrari pilótájaként 1967-ben halálos balesetet szenvedett a Monacói Nagydíjon.