Deák Bárdos ezüstérmet szerzett a kötöttfogású birkózó Eb-n

MTI
2003.05.26. 09:08
Deák Bárdos Mihály ezüstérmet szerzett a belgrádi 50. kötöttfogású birkózó Európa-bajnokság 120 kg-os súlycsoportjában, miután a döntőben 5-2-re kikapott a finn Juha Ahokastól.

A fináléban a tavalyi, finnországi kontinensviadalon is második magyar birkózó jól kezdett. Kedvenc fogásával a pörgetéssel próbálkozott, és 2-0-ás előnyre tett szert. Ahokas azonban ezután rutinosan hárította ellenfele próbálkozásait, sőt amikor Deák Bárdost intették, nem kért térdelő helyzetet sem, hanem állásból folytatódott a mérkőzés. Az idő Ahokasnak kedvezett, mert a magyar nehézsúlyút újra megintették, és összekapaszkodás következett.

A finn volt a kedvezményezett, Deák Bárdos pedig nem fogta össze, amiért megintették - két pont Ahokasnak, döntetlen.

Az állás már nem változott és a kétszer 3 perc után újabb összekapaszkodásra került sor. Deák Bárdos megpróbálta kiterelni ellenfelét az érvényes területről, de az utolsó pillanatban Ahokas - kihasználva a ránehezedő birkózó tehetetlenségi erejét, 3 pontért leszaltózta riválisát, és 5-2-es pontozással a tavalyi bronz után idén megszerezte az aranyérmet.

- Sajnálom - mondta a rendkívül csalódott Deák Bárdos. - Győzni jöttem Belgrádba, de nem sikerült. A magyar csapat egy ezüstéremmel zárta az Európa-bajnokságot.