Mátyás
-6 °C
1 °C
Alpesi sí
Percről Percre

Átalakul a bajnok PVSK játékoskerete

MTI
2003.06.13. 13:58
Öt év után távozik a bajnok MiZo-Pécsi VSK női kosárlabdacsapatától Ujvári Eszter. Egyelőre nem tudni, hogy a válogatott irányító pihen, vagy külföldön folytatja pályafutását.

Elhagyja a baranyaiakat a tavaly visszaszerződött Jolanta Vilutyte is, aki hamarosan hazatér Litvániába. Kérdéses a brazil Cristina Erika de Souza további szereplése, a dél-amerikai légiós a jövő héten ad választ a PVSK ajánlatára. A meghatározó játékosok közül Pécsett játszik tovább a csapatkapitány Iványi Dalma, Keller Annamária, Károlyi Andrea, az ausztrál Allison Tranquilli és a bolgár Albena Branzova. A várandós Béres Tímea decemberben szül, ezért a következő idényben rá sem számíthatnak.

Új szerzemény Ambrus Erzsébet: a 31 éves kosaras a Soproni Postástól igazolt a Mecsekaljára. A 16 éves, kétméteres orosz Jekatyerina Lisinával (ő már huzamosabb ideje Pécsett edz) szóban megállapodtak, s ha megkapja játékengedélyét, 4 éves szerződést kínálnak neki. Ujvári helyére minden bizonnyal külföldi játékost szerződtetnek, és ha Erika távozik, az ő pótlására is idegenlégióst hoznak majd.

A MiZo-Pécsi VSK szeptember 1-jén kezdi meg felkészülését a valószínűleg október 18-án kezdődő bajnokságra. Az együttes vezetőedzője továbbra is Rátgéber László, akit 2005-ig köt szerződése a klubhoz.