Dokic nem mehet az olimpiára

MTI
2003.07.01. 15:00
Szertefoszlottak Jelena Dokic olimpiai indulásról szőtt álmai: az ausztrál állampolgárságú, de jugoszláviai születésű, s jelenleg szerb-montenegrói színekben szereplő teniszező már biztosan nem vehet részt a 2004-es athéni ötkarikás játékokon.
Erre csak akkor lehetett volna mód, ha Dokic július 19-én és 20-án pályára lép a Világcsoportba jutásért Kolumbia ellen Ausztrália Fed Kupa-csapatában, de Evonne Goolagong kapitány nem válogatta be a klasszist.
Jelena Dokic és családja kilenc évvel ezelőtt telepedett le Ausztráliában. A tinédzser 1996-ban kapta meg a kontinensnyi ország állampolgárságát, de 2001. januárjától megint jugoszlávként, illetve az új délszláv államalakulat létrejötte óta szerb-montenegróiként játszik. Tavaly éppenséggel angol szeretett volna lenni, de ebből sem lett semmi.
Az ellentmondásos nyilatkozatairól is ismert teniszező ausztrál színekben indult a 2000-es sydneyi olimpián, s a szintén jugoszláviai születésű, újvidéki magyarból lett amerikai Szeles Mónikától kapott ki a bronzmeccsen.