Ulihrach perli a Nemzetközi Tenisz Szövetséget

MTI
2003.07.10. 12:14
Tisztázta magát a doppingvádak alól Bohdan Ulihrach, akit a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ATP) 2004. október 25-ig tiltott el.

A 43 770 dolláros pénzbírsággal és 100 világranglista-pont levonásával is sújtott 28 éves cseh játékos fellebbezése után az ATP beismerte, hogy egy, a versenyeken rendszeresen használt folyadékpótló valóban tartalmazhat a tiltott szerek listáján szereplő nandrolont, ami tehát ily módon is bekerülhetett Ulihrach szervezetébe. Ezzel egyidejűleg a férfi profi teniszezőket tömörítő világszervezet törölte a teniszező összes büntetését.

"Örülök, hogy bebizonyosodott az ártatlanságom, jövő héten már talán indulok is az amszterdami tornán - mondta a világranglista egykori 22. helyezettje, hozzátéve: ügyvédje útján várhatóan pert indít az ATP ellen hitelrontás címén, illetve a játéktilalomból fakadó jövedelemkiesés miatt".

Ulihrachot tavaly október 3-án, Moszkvában ellenőrizték, és szervezetében az anabolikus szteroidok közé tartozó nandrolon értéke 0.2 százalékkal meghaladta a még elfogadhatónak tekintett 5.0-ás (nanogramm/milliliter) szintet.