A NOB elnöke minden idők legjobb olimpiáját ígéri jövőre

MTI
2003.08.04. 15:47
Jacques Rogge szerint jövőre minden idők legjobb ötkarikás játékainak lesz házigazdája Athén. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke ugyanakkor jelezte, hogy a szállásolással és a közlekedéssel kapcsolatos problémák megoldása még mindig komoly erőfeszítést igényel a szervezőktől.

- Biztos vagyok abban, hogy a jövő évi olimpia minden eddiginél jobb lesz, legalábbis a meghatározó szempontokat figyelembe véve - fogalmazott a Ta Nea című lap mellékletében megjelent interjúban. - Az előkészületek jól haladnak, a fejlődés minden területen érzékelhető.

Rogge elárulta, fél éve még nem hitt abban, hogy a jelentős lemaradások ledolgozhatók.

- Éppen ezért most félrebeszélés nélkül kijelenthetem, hogy önök minden bizonnyal remek olimpiát rendeznek majd - tette hozzá.

Ezzel együtt a NOB-elnök nem ment el szó nélkül a szállásgondok mellett, mint mondta, a nehézségek megoldására különös figyelmet kell fordítani, hogy "ne legyen semmiféle zavar, s valamennyi olimpiára érkező vendég kényelmesen, magas színvonalú ellátásban részesülve élvezhesse a versenyeket".

Rogge kitért a közlekedésre is, s jelezte, ez az egyik olyan terület, amelyre a NOB különös figyelmet fordít, a múltban ugyanis előfordult, hogy forgalmi dugók miatt egyes olimpikonok késve érkeztek meg a versenyük helyszínére.