Boglárka
19 °C
35 °C

Újvári Eszter lemondta a válogatottságot

MTI
2003.08.05. 13:38
Az olasz Como csapatához szerződött Újvári Eszter lemondta a szereplést a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar női kosárlabda-válogatottban, miután a biztosítására vonatkozó igényeivel kapcsolatban nem tudott megegyezni a szövetséggel.

A 27 éves játékos az 1998-as világbajnokságon szenvedett komoly sérülést a válogatottban, ezután akkori - és későbbi - klubja, a PVSK szerződést bontott vele.

"Mivel nem volt megfelelő biztosítás a válogatottak részére, kompenzáció és egy teljes évi kereset nélkül maradtam" - emlékezett vissza az esetre Újvári. "Ezt igyekeztünk most a szövetséggel karöltve megelőzni".

"Az Újvári Eszter által kért összeg nagyon magas volt, amit nem tudtunk és nem is akartunk vállalni, így ő már el sem utazott a válogatottal a mátraházi edzőtáborba" - mondta az MTI érdeklődésére Bodrogváry Iván főtitkár.

A Rátgéber László vezette válogatott így az idegenlégiós nélkül kezdte meg egyhetes edzőtáborát, amely után jövő hét csütörtökön Pécsett a Horváth Judit emléktornán szerepel a csapat.