Százezer eurós büntetést kapott a horvát vízilabda-szövetség

MTI
2003.08.12. 19:22
Az Európai Úszó Liga (LEN) vezető testülete, a Büro 100 ezer eurós bírsággal sújtotta a horvát szövetséget, amiért szurkolói súlyos botrányt okoztak Krajnban, a júniusi szlovéniai vízilabda Európa-bajnokság férfi döntőjét követően.
A LEN az üggyel kapcsolatos hivatalos közleményében azt is kilátásba helyezte, hogy ha a jövőben hasonló incidensre kerül sor, akkor fontolóra veszi a horvát válogatott csapatok játékjogának felfüggesztését, és/vagy az ország klubjainak kizárását az európai kupaküzdelmekből.
Június 15-én, az Eb zárónapján a szerb győzelmet hozó Szerbia-Montenegró - Horvátország finálét követően a vereségbe belenyugodni nem akaró horvát drukkerek vandál akciókba kezdtek, rátámadtak a szlovén rendfenntartókra, az aranyérmes csapat játékosaira, kísérőire, majd a sajtópáholyban menedéket lelni próbáló szerb szurkolókra, újságírókra is, többek sérülését okozva. A kommandósok bevetése révén sikerült a nagyobb és véresebb botrányt elkerülni, de a döntő utáni ünnepélyes ceremónia így is elmaradt.