Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Élvonalbeli maradhat a Soproni Postás

MTI
2003.09.03. 18:10
Bár az utóbbi hetekben kétszer is felmerült a megszűnés lehetősége, végül happy enddel zárult a Röhnisch-Foton Sopron története, és a női kosárlabdacsapat mégis elindulhat az NB I A-csoportjában.
A Női Hivatásos Alszövetség korábbi ülésein először az A-, majd a B-csoporttól is "eltanácsolták" az együttest, ám ezúttal pozitív fordulatot vett az ügy.
- A bajai Bácska Sport Kft-nél tulajdonosváltás történt. Az új többségi tulajdonos a soproni székhelyű HunBasket Kft., amely a Röhnisch-Foton Sopron csapatát üzemelteti - mondta az MTI érdeklődésére Nyíri Dezső ligaelnök, hozzátéve: az új vezetésnek megfelelő pénzügyi garanciákkal kell biztosítania a bajnoki szereplés és a működés feltételeit a teljes évadra. Ezek bemutatására szeptember 10-ig kapott haladékot.
A tavaly még élvonalbeli bajai együttes a folytatásban a Röhnisch-Foton fiókcsapataként működik tovább eredeti székhelyén, de az NB I B-csoportjában. Ott ugyanis a Debreceni Sportiskola visszalépésével megürült egy hely, így a második vonalban 16 klub kezdi meg a 2003/2004-es idényt.
- Örülünk, hogy szerencsés véget ért ez a történet, hiszen mindenütt jó, de legjobb az A-csoportban - szögezte le Fűzy András ügyvezető igazgató, utalva arra, hogy korábban a soproniak számára még az osztrák élvonalban való szereplés is felmerült.