Peoriában védhet Szuper Levente

MTI
2003.10.05. 17:29
A észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő St. Louis Blues a Peoria Rivermen nevű tartalékcsapatába küldte Szuper Leventét.

A magyar játékos az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy a Keleti-parti Ligában (ECHL) érdekelt együttesben sok lehetőséget fog kapni, és ez a fejlődését szolgálja. "Még mindig csak 23 éves vagyok, a Blues legfiatalabb szerződtetett kapusa. Tudom, látványosabb lenne, ha az NHL-mérkőzésekre neveznének, de ott jelen pillanatban a nálam sokkal rutinosabbakra számítanak, ráadásul így nem kell a kispadot koptatnom, hanem szinte minden találkozón védhetek - mondta Szuper.

A közel 80 játékost, közte hat kapust foglalkoztató St. Louisnak két tartalékcsapata van, a Peoria és az Amerikai Hoki Ligában (AHL) szereplő Worchester Icecats. Mindkét együttesből be lehet kerülni az NHL-esek közé, mivel idény közben is van átjárás. Természetesen a Bluesban mindig az éppen legjobb formában lévők szerepelnek. Egy-egy gárdában két hálóőrnek van hely, így aztán állandó szereplési lehetőséghez jutnak a hokisok.

Peoria Illinois államban, Chicagótól 200 km-re dél-nyugatra fekszik.