Vádat emelnek Kobe Bryant ellen

MTI
2003.10.21. 11:16
A Colorado állambeli Eagle város bírósága a vádemelés mellett döntött Kobe Bryantnek, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers nemi erőszakkal vádolt sztárjának ügyében. A 25 éves klasszisnak legközelebb november 10-én kell megjelennie a testület előtt.

Egy 19 éves nő június 30-án tett feljelentést, szexuális zaklatással vádolva meg a kosarast. Eszerint eleinte csak egy csókról volt szó a coloradói Lodge and Spa luxushotelben, ám a továbbiakban Bryant közösülésre kényszerítette őt. A Lakers csillaga beismerte az aktust, ám szerinte a szobalány is kívánta azt.

A magyar idő szerint kedd hajnalban zajlott előzetes meghallgatást követően Frederick Gannett bíró az ítélethirdetésnél jelezte, a vád képviselői csupán a minimálisan szükséges bizonyítékkal tudtak szolgálni, de ez elegendő volt a vádemeléshez.

Bryant ügyvédei szomorúan vették tudomásul a döntést, és élnek fellebbezési jogukkal annak ellenére, hogy megváltoztatására szinte semmi esélyük sincs. Ugyanakkor szerintük - s több független szakértő is így foglalt állást -, a vád nagyon gyenge lábakon áll, ezért biztos a háromszoros bajnok felmentése.

A pert várhatóan az első tárgyalási napot követő fél éven belül zárják le, kivéve, ha Bryant gyorsított eljárást kér. Bűnössége esetén négy évtől életfogytig tartó szabadságvesztést kaphat.