Győzelemmel kezdett a Fradi a LEN Kupában

MTI
2003.10.24. 22:24
Kétgólos győzelemmel kezdte szereplését a Jégcsillag-FTC a férfi vízilabdacsapatok LEN Kupájában, a 16 közé jutásért zajló csoportselejtezők pénteki nyitányán a spanyolországi Mataróban, ahol az F betűjelű kvartettben a zöld-fehér gárda ellenfele a bukaresti Rapid volt.

A román válogatott gerincét adó bukaresti együttes - akárcsak az Euroliga két héttel ezelőtti budapesti selejtezőjében, a BVSC elleni, végül is 4 góllal elveszített meccsén - szívós vetélytársnak bizonyult, s bár az FTC már 8-4-re is vezetett, nem adta fel, s a kiengedő magyar csapattal szemben a zárónegyedet meg is tudta nyerni. Összességében azonban nem forgott veszélyben Csapó Gábor csapatának a sikere. A Ferencvárosból Pelle Balázs kapus, továbbá a center Tóth László és a válogatott bő keretébe frissiben visszakerült Székely Bulcsú nyújtott kiemelkedőt.

Szombaton a Ferencváros a négyes leggyengébb tagjával, a török Heybeliada Istanbullal játszik, 17:30 órai kezdettel.

Az FTC-hez hasonlóan győzelemmel kezdte LEN Kupa-szereplését a Szeged-vízilabdacsapata is, amely a hazai környezetben zajló csoportselejtező első fordulójában öt góllal bizonyult jobbnak holland ellenfelénél.

LEN Kupa, csoportselejtezők a 16 közé jutásért, F csoport:
Jégcsillag-FTC - Rapid Bucuresti (román) 9-7 (2-2, 3-0, 3-2, 1-3)
a magyar góldobók: Tóth L. 3, Létay, Székely 2-2, Takács, Lehmann 1-1
D-csoport:
Szeged-Beton VE - Polar Bears Ede (holland) 10-5 (1-1, 3-3, 3-0, 3-1)
a magyar góldobók: Varga 4, Molnár 2, Tordai, Szabó, Szűcs, Pataki 1-1