Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Szalay új navigátorral indul a Dakar-ralin

MTI
2003.10.30. 15:14
A hazai bajnokságból ismert Bunkoczi László lesz Szalay Balázs navigátora a január 1-jén kezdődő 26. Dakar-ralin. "Életem talán legnagyobb vágya teljesült ezzel a rendkívül megtisztelő, de nagyon kemény kihívással" - mondta Bunkoczi a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
Az is eldőlt, hogy a kamionosok között versenyző Darázsi László mellett az a Tagai Róbert lesz a navigátor, aki testvérével Tamással az abszolút versenyben a hetedik helyen végzett a szombaton befejeződött rali ob-n.
Szalay az új esztendő első napján rajtoló Dakar-2004-en az eddig használt Chevrolet Blazer helyett Opel Fronterával indul. A nevezések szerint 180 motor, 120 autó és 60 kamion áll rajthoz.
Szalay idén ötödször vágott neki a Dakar Ralinak, ezúttal Laklóth Aladárral. Eddig egyszer fejezte be a viadalt, 2000-ben Jakab Tamással az 59. helyen zárt. Tavaly Palik László volt a navigátora, akkor a 9. szakasz jelentette számukra a végállomást.
Szalay először 1996-ban próbálkozott Papp Ferenccel - a Granada-Dakaron - , s versenyen kívül ért célba, miután csak hat napig volt értékelhető a teljesítménye. Két évvel később, a 20. Párizs-Dakaron a nyolcadik napig a legjobb 50 között szerepelt az amerikai Curt Leduc-kel, de ekkor a túl sok időveszteség miatt kénytelen volt feladni a viadalt.