Nehéz ellenfelek a vízilabda Euroligában

MTI
2003.11.02. 15:20
Vegyes fogadtatásra talált a magyar csapatok képviselői között a férfi vízilabda Euroliga, illetve LEN Kupa budapesti sorsolásának eredménye.

Érdekes módon a LEN Kupa nyolcaddöntőjében összekerült Ferencváros és Szeged csapatainál egyformán örültek a sors szeszélyének, de leginkább a megspórolt útiköltség miatt. Ezzel együtt több felől is megfogalmazódott az a kritika, hogy irányított sorsolással elkerülhető lett volna az azonos nemzetbeli együttesek összekerülése.

Az elsőszámú európai kupában, az Euroligában egyértelműen a bajnok Domino-BHSE került a legnehezebb négyesbe. Nem sokkal könnyebb kvartett tagja a Vasas, míg a lehetőségekhez képest a legkönnyebb csoportba a BVSC-t sorsolták.

Mindhárom magyar együttes idegenben kezd: a Domino Dubrovnikba, a Vasas Barcelonába, a BVSC pedig Kotorba látogat.

A LEN Kupában az FTC kezd pályaválasztóként: vélhetően nem a szerény befogadó képességű népligeti létesítményben, hanem a Komjádi uszodában látja vendégül a Tisza-partiakat. Mindkét kupában november 22-23-án, illetve december 6-7-én szállnak vízbe a csapatok.

Az Euroliga 16-os mezőnyének csoportbeosztása:
A-csoport: Spandau 04 (német), CN Sabadell (spanyol), Primorje Rijeka (horvát), Sturm Csehov (orosz)
B-csoport: VASAS-PLAKET-EUROLIESING, CN Barceloneta (spanyol), Olimpiakosz Pireusz (görög), Partizan Beograd (szerb-montenegrói)
C-csoport: BVSC-BRENDON, Maldost Zagreb (horvát), Olypmic Nice (francia), Primorac Kotor (szerb-montenegrói)
D-csoport: DOMINO-BHSE, Jadran Herceg Novi (szerb-montnegrói), Szpartak Volgograd (orosz), Jug Dubrovnik (horvát)