Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Januárban lesz a Grigorjan-Freitas címmeccs

MTI
2003.11.04. 11:20
A tervek szerint január 3-án megmérkőzik egymással Artur Grigorjan, a Boksz Világszervezet (WBO) könnyűsúlyú, és Acelino Freitas, a WBO és a Boksz Világszövetség (WBA) nagypehelysúlyú profi világbajnoka.
A brazil Freitas azért döntött úgy, hogy feljebb lép egy kategóriával, mert súlycsoportjában nem talált megfelelő erősségű ellenfelet. A két klasszis Miamiban találkozik.
- A szerződést még nem írtuk alá, de minden valószínűség szerint január 3-én lesz az összecsapás - mondta Klaus-Peter Kohl, Grigorjan mérkőzésszervezője, a hamburgi Universum első embere.
Az üzbég származású, "Artur király" becenévre hallgató Grigorjan az Erdei Zsoltot is foglalkoztató Universum profija, és legutóbb január 18-án lépett ringbe. A 36 éves öklöző a lengyel Matt Zegan ellen védte meg 17. alkalommal 1996-ban megszerzett világbajnoki címét, és 36 hivatásos összecsapáson maradt veretlen. Áprilisban bicepszizom-szakadást szenvedett és csak nemrég kezdhette újra az edzéseket.
A 28 éves Freitas négy éve birtokolja a WBO, és tavaly óta a WBA bajnoki címét. Profi mérlege: 34 győzelem, ebből 31 kiütéses siker.