Agassi döntőbe jutott a Mesterek Kupáján

MTI
2003.11.16. 17:15
Elsőként Andre Agassi jutott a fináléba a férfi teniszezők 3,7 millió dollár összdíjazású Mesterek Kupáján, Houstonban. Az amerikai játékos az eső miatt több mint másfél órás késéssel kezdődött elődöntőben a német Rainer Schüttlert győzte le.

Az első szett kiegyenlített küzdelmet hozott a januári, melbourne-i Grand Slam-torna fináléjának "visszavágóján", 5-5-ig fej-fej haladt a két klasszis. A folytatásban a 27 esztendős Schüttler az első adandó alkalmat kihasználva elvette riválisa adogatását, s ezzel máris játszmaelőnyhöz jutott.

A lélektani hátrány egyáltalán nem viselte meg a hazai nézők kedvencét, a 33 éves Agassit, aki először - és eddig utoljára - 1990-ben tudott nyerni a szezonzáró viadalon, s sorozatban 8 játékot hozva nem csak villámgyorsan kiegyenlítette az állást, de a döntő felvonásban 2-0-ra elhúzott.

Schüttler ezután - hosszú szünetet követően először - játékot nyert, de a tengerentúli sztár már megállíthatatlan volt: megnyerte a "babonás" hetedik gémet, és végül - csakúgy, mint az év elején, Ausztráliában - a mérkőzést is.

Agassi ellenfele a döntőben az Andy Roddick (amerikai, 1.)-Roger Federer (svájci, 3.) párharc győztese lesz, s ha nyer, ő lesz a Mesterek Kupája történetének legidősebb bajnoka.

Agassi (amerikai, 5.)-Schüttler (német, 6.) 5:7, 6:0, 6:4