Federer nyerte a Mesterek Kupáját

MTI
2003.11.17. 12:05
A svájci Roger Federer meglepően könnyedén, 6:3, 6:0, 6:4 arányban legyőzte Andre Agassit az Egyesült Államokban rendezett férfi teniszezők Mesterek Kupájának döntőjében.
A 22 éves idei wimbledoni győztesnek mindössze 88 percre volt szüksége ahhoz, hogy a csoportmeccsek után ismét felülkerekedjen nála 11 évvel idősebb ellenfelén. (A csoporttalálkozón sokkal szorosabb volt az összecsapás, akkor meccslabdákat hárítva nyert a svájci.)
A második szett közepén esőszünet miatt félbeszakadt ugyan a játék, de a fiatal svájci lendületét ez sem törte meg.
Federer ezen a mérkőzésen minden tekintetben felülmúlta rutinos amerikai ellenfelét, hiszen a nyerő ütések tekintetében 39-13-ra nyerte a találkozót, valamint 11 ászára csak egyetlen eggyel tudott válaszolni a hazaiak kedvence.
Győzelmével Federer 1,52 millió dollárt, valamint egy sportkocsit vihetett haza. Ez a diadal egyben azt is jelenti, hogy a svájci versenyző az év végén a második helyen végez a férfi teniszezők világranglistáján. Az már korábban eldőlt, hogy az elődöntőben éppen Federerrel szemben búcsúzó amerikai Andy Roddick köszön el 2003-tól az első hely birtokosaként.