Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Ausztráliában készül három magyar szörfös

MTI
2003.11.27. 15:55
Február 22-ig Ausztráliában készül három magyar szörfös, valamint a Goszleth Marcell, Szörényi Ádám vitorláspáros. Ötük közül hármuknak a célja: megfelelő rutint szerezni a tengeren és jó erőállapotba kerülni a jövő évi olimpiai kvótaszerző versenyekre.

Gádorfalvi Áron már a tavalyi bangkoki világbajnokságon megszerezte az athéni repülőjegyet, így harmadik olimpiájára készülhet. Detre Diana - a Repülő hollandiban Moszkvában bronzérmes Detre Szabolcs lánya - számára a tét, hogy az áprilisi törökországi vb-n harcolja ki a részvételi jogot. Erre azért kínálkozik jó esély, mert női szörfben a többi hajóosztályhoz képest kisebb a nemzetközi konkurencia. A harmadik szörfös Utassy Lóránd.

A Sydney óta a 49-esre váltott és ott országos bajnokságot nyert Goszleth, Szörényi páros ismét 470-esben versenyez. Ők is a 2004-es vb-n juthatnak kvótához, ám ehhez valódi bravúrra lenne szükség.

Az ausztráliai edzőtáborozás alatt a magyarok két nagy nemzetközi viadalon - Sydney International és Sail Melbourne - állnak rajthoz