Kedvezőtlen sorsolás a kézilabda BL-ben

MTI
2003.12.01. 12:44
Magyar szempontból nagyon rosszul alakult a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének hétfői, bécsi sorsolása: a Fotex KC Veszprém a spanyol FC Barcelonával, a Pick Szeged pedig a címvédő francia Montpellier-vel került párba.

Az első mérkőzést a csoportküzdelmek során százszázalékos veszprémiek idegenben, míg a kvartettjükben másodikként záró Tisza-partiak hazai környezetben játsszák. Az időpontok: december 13/14., illetve 20/21.

Az FC Barcelona korábban a kontinens egyeduralkodója volt, bár már nem annyira veszélyes, még mindig az elitgárdák közé tartozik, Nagy László személyében magyar légiósa is van. A B-csoportban a német SC Magdeburg mögött végzett.

A BL előző kiírásának győztese, a Montpellier magabiztosan nyerte meg a D-csoportot a spanyol Ademar Leon előtt. A Szegednek bravúrra lesz szüksége a továbbjutáshoz.

Hajnal Csaba, a Fotex ügyvezető elnöke kitért arra, hogy a spanyolországi összecsapás eredményének függvényében "erőltetik" majd Perez Carlos visszatérését. A kubai származású, már magyar állampolgárságú átlövő jelenleg súlyos Achilles-sérülése után lábadozik, s normális esetben csak januárban lenne teljes értékű harcos. Ha viszont állapota gyorsabban javul a vártnál, és nagy szükség lenne szereplésére, akkor akár már a december 20-i vagy 21-i visszavágón bevethető.