Februárban sorsolják ki az olimpiai pólócsoportokat

MTI
2004.01.09. 13:08
Február 21-én készítik el Athénban az olimpia férfi vízilabda-tornájának csoportbeosztását - közölte internetes honlapján a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA).
Ekkor derül fény arra, hogy Kemény Dénes címvédő együttese mely csapatokkal vívja meg csoportmérkőzéseit a nyári ötkarikás játékokon augusztus 15. és 29. között a görög főváros OAKA nevű vízisportközpontjában.
A férfiaknál a résztvevő 12 csapat két hatos csoportban kezdi meg a küzdelmeket, mindkettőből az első három jut tovább, a csoportgyőztesek egyből a négy közé kerülnek, a további két kiadó helyről a csoportmásodikok és -harmadikok egymás elleni keresztbejátszásos csatája dönt. A legjobb négy között a két párharc vesztese vív meg a bronzéremért, s az elődöntős meccsek két győztese száll vízbe az olimpiai bajnoki címért.
A 2000-ben, Sydneyben első magyar válogatott a tavaly nyári barcelonai világbajnokság megnyerésével harcolta ki az indulási jogot az athéni játékok pólós tornájára, ahol még három hely kiadó. Ezekért a január 25. és február 1. között esedékes Rio de Janeiró-i kvalifikációs viadalon küzd meg 11 nemzeti válogatott.