Öten pályáznak a súlyemelő kapitányi posztra

MTI
2004.01.09. 18:08
A határidő lejártáig öten nyújtottak be pályázatot a magyar súlyemelő-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.
A tisztséget azért kell mielőbb betölteni, mert december végi dátummal, közös megegyezéssel szerződést bontottak az eddigi szakvezetővel, Zsuga Imrével, akinek a munkájával elégedetlen volt az elnökség.
A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) decemberben kiírt pályázatára péntekig öt munka érkezett be.
Amint azt Dolovai Tamás, az MSSZ elnöke - hangsúlyozottan ABC-sorrendben említve a neveket - az MTI-nek elmondta: pályázik a posztra Bökfi János békéscsabai tréner, korábbi világbajnoki érmes versenyző, aztán a sokáig Közép-Amerikában, legutóbb pedig Norvégiában ténykedő Fehér Tamás. A jelöltek között van Imrő Dezső, a kisbéri Vállalkozók SE súlyemelőinek mestere, akinek tanítványa többek között a friss vb-negyedik és olimpiai kvótaszerző Varga Viktória. Szeretné a tisztséget megkapni Szabolcsi Károly kisújszállási edző is, továbbá a moszkvai olimpia ólomsúlyú bronzérmese Szalai György, aki legutóbb Tunéziában trénerkedett.
Az elnök közölte, hogy szerdán a szövetség edzőbizottsága véleményezi, minősíti a pályamunkákat, s a január 19-i elnökségi ülésen hirdetnek győztest, akinek bő fél éve marad, hogy - ugyancsak új szövetségi edzővel maga mellett - a lehető legerősebb, s legjobb versenyzők alkotta magyar válogatottat állítsa ki az athéni játékokra.