Ideiglenesen bezárt az újpesti jégcsarnok

MTI
2004.01.12. 16:43
A Sportfolió Kht. hétfőn írásban szólította fel az Újpest jégkorongszakosztályát, hogy műszaki okok miatt a játékosok ne használják a december 22-én átadott Megyeri úti pályát. Az állami tulajdonú csarnok vagyonkezelője, úgy rendelkezett, hogy amíg a műszaki átadás be nem fejeződik, addig a jég nem használható.

Az újpestiek értetlenkedtek a lépés miatt, míg a Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztérium (GyISM) a műszaki átadással indokolta a ez ideiglenes bezárást.

Tíz-tizenkét napig nem használható az újpesti jégpálya, mert ennyi időt vesz igénybe a teljes körű átadás-átvétel - jelentette ki Szigetvári Viktor a sportminisztérium sajtófőnöke az MTI-nek. Eddig próbaüzem volt, amely a jégkorong Magyar Kupa vasárnapi négyesdöntőjével lezárult. Most következik a teljes körű átadás-átvétel, s ha mindent rendben találnak az illetékesek, akkor lehet újból használni a létesítményt, tájékoztatott a szóvivő. Hozzátette, a Sportfolió Kht. a kivitelezővel kötött korábbi megállapodás értelmében éppen a Magyar Kupa miatt halasztotta el a műszaki átadást.