Fedett jégpálya épül Tatabányán

MTI
2004.01.16. 13:06
Áprilistól szeptemberre elkészülő fedett jégpálya építéséről írtak alá szerződést pénteken Tatabányán a városi önkormányzat és a beruházó, a Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft. vezetői.

Az ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón elmondták: a jégcsarnok nemcsak az úgynevezett jeges sportokat tudja majd kiszolgálni nemzetközi színvonalon, hanem a belső tér átalakításával más sportágak versenyei, sőt, kulturális rendezvények is lebonyolíthatóak lesznek a 3520 négyzetméter alapterületű csarnokban.

Hozzátették: a 60x30 méteres pálya mellett 500-2000 embert befogadni képes nézőteret alakítanak ki.

A tatabányai jégcsarnok mintegy félmilliárd forintnyi magántőkéből épül. Tatabánya önkormányzata - a hazai jeges sportok utánpótlásának újbóli megteremtése és a tömegsport népszerűsítésének elősegítése érdekében - 1 hektáros területet ajánlott fel a beruházónak a jelenlegi nyári napközis tábor melletti területen.

A beruházó kft. Magyarországon kizárólagosan képviseli a Nemzetközi és a Magyar Jégkorong Szövetség, valamint a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium által is elismert finn TRV Vahtero Oy sportcsarnoképítő céget.