Magabiztosan nyert kézilabda válogatottunk Tunézia ellen

MTI
2004.01.16. 20:56
A csütörtökön kezdődő szlovéniai Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott - a vártnál nagyobb különbséggel - legyőzte Tunézia együttesét Miskolcon, a nemzetközi torna második fordulójában.
A kubai születésű s eddigi magyar válogatott mérkőzésein továbbra is veretlen Diaz Ivo révén gyorsan két-három gólos előnyt szerzett a hazai csapat, majd ez a különbség a folytatásban egy darabig állandósult, noha mindkét fél sokat változtatta támadó felállását.
A szünet előtt azonban emberelőnybe került a tunéziai gárda, és a 25. percben egyenlített, majd - immár azonos létszámnál - fordított. Ez az állapot nem tartott sokáig, mert Gál gyors indulása során a háta mögött dobott látványos, pimasz gólt (16-15).
A fordulást követően megint jobban nyitott a magyar csapat, és Mohácsi remek játékának köszönhetően 21-17-re elhúzott. Egyre hatékonyabbá vált a védekezés és a támadás, s innentől kezdve az afrikaiak nem tudtak lépést tartani a hazaiakkal, ráadásul Fazekas is egyre többször védett sikerrel.
A közönség jól szórakozhatott a szép megmozdulásokon, közben a 48. percben már 29-19 lett az állás. Skaliczki László szövetségi kapitány együttese viszonylag fáradtan is a vártnál nagyobb különbséggel győzött.
2. forduló:
Magyarország-Tunézia 37-26 (16-16)
a magyar gólszerzők: Pásztor, Diaz 5-5, Mocsai, Mohácsi 5/1-5/1, Mezei, Ilyés 4-4, Buday 3/2, Nagy 2, Rosta, Iváncsik, Gál, Kertész 1-1