Győrffy nem lehet ott a fedett pályás atlétikai vb-n

MTI
2004.01.24. 18:03
A magasugró Győrffy Dóra súlyos Achilles-ín-sérülést szenvedett a Magyar Atlétikai Szövetség idénynyitó fedettpályás viadalán, Budapesten.
A március 5. és 7. közötti budapesti világbajnokságra készülő klasszis remek formában érkezett a versenyre, amelyen 195 cm-ig minden magasságot elsőre teljesített. Ezt követően 3 cm-rel emeltette a lécet, majd az első kísérletnél a nekifutásnál rosszul lépett, s fájdalmas arccal a szivacsra rogyott. Az előzetes vizsgálatok alapján, úgy tűnik, részleges Achilles-ín-szakadást szenvedett, így valószínűleg nem vehet részt a vb-n.
A szezon első versenyén, melyen külföldi atléták is rajthoz álltak, több biztató eredmény is született. Jónak mondható Dobos Gábor 60 m-en futott 6.66 mp-es teljesítménye, s Palágyi Gergely 7.87 mp-es produkciója 60 m gáton.
Elindult a viadalon a tavaly sérülésekkel bajlódó, 100 m-en országos csúcstartó (10.08 mp) Németh Roland, akinek azonban most nem sikerült szintet futnia 60 m-en (6.78). A férfi magasugrásban a szerb-montenegrói Dragutin Topic 218 cm-rel győzött. A nap legjobb eredményét - Győrffy mellett - a szlovén Sitar érte el, 20,21 m-es súlylökésével.