Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Nem lesz kiemelt Athénban a magyar póló-válogatott?

2004.02.04. 20:34
A nemzetközi vízilabda szövetség hivatalos honlapjának számító Waterpolo-World szerdán meglepő közléssel szolgált: az athéni olimpia férfi vízilabda-tornájának két kiemeltje Olaszország és Szerbia-Montenegró válogatottja, míg a címvédő, 2003-ban világbajnok és Világliga-győztes magyar csapat csak a második kalapba kerülne a spanyolok társaságában a február 20-án, a görög fővárosban tartandó sorsoláson, amikor is két hatos csoportra osztják az ötkarikás mezőnyt alkotó tizenkét nemzeti együttest.

A FINA kiemelési elképzeléséről a magyar szövetség nem tud, dr. Martin György elnök is meglepődve értesült a hírről, amely ráadásul további újdonsággal is szolgált. Nevezetesen azzal, hogy a hatos csoportokból a legjobb két-két csapat jutna be az elődöntőbe, s játszana keresztbe a folytatásban, szemben az eddig ismert lebonyolítással, amely szerint viszont a hatosokból az első három kerül tovább, a csoportelsők azonnal a négy közé lépnek, s hozzájuk csatlakozik a másodikak és harmadikak keresztbejátszásának két győztese.

Ha a kiemelési metódus igaznak bizonyul, akkor a hat kalapba a következő párok kerülnek be (s kerülik el egymást az első körben, a csoportmeccseken):

1. kalap: Olaszország, Szerbia-Montenegró
2.: Spanyolország, Magyarország
3.: Egyesült Államok, Ausztrália
4.: Kazahsztán, Egyiptom
5.: Görögország, Horvátország
6.: Németország, Oroszország