Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

A Vasas nyerte a pólórangadót

MTI
2004.02.21. 19:08
Az alapszakasz megnyerése szempontjából alighanem döntő fontosságú győzelmet aratott a férfi vízilabda Ob I szombati rangadóján a Vasas, amely a Kőér utcában, vendégként gyűrte le két góllal a Honvédot, s ezzel négy pontra növelte előnyét a tabellán.
Az őszi meccsen a Komjádi uszodában egyetlen góllal nyert a Vasas, most viszont az idegen medence sem zavarta a piros-kék alakulatot abban, hogy az utóbbi három szezon bajnokát jó hajrával kéttalálatnyi különbséggel megadásra kényszerítse.
A Honvéd-Domino fergetegesen kezdett, 2-0-ra, majd 3-1-re is vezetett, ám a Vasas megrázta magát, játéka összeszedettebb lett, s fordított. 4-4-től 7-7-ig fej-fej mellett haladt a két együttes, a hajrá azonban a Kásás Zoltán igazgatta angyalföldieknek sikerült jobban, helyzeteiket ők többnyire értékesítették, míg Kovács István gárdája pazarlóan bánt lehetőségeivel, a bajnokcsapat tagjai számos ziccert elpuskáztak. Hiába volt elemében az éppen a Vasasból igazolt Vári, aki háromszor is eredményes tudott lenni, a vendégeknél a Steinmetz fivérek sziporkáztak, ketten együtt a Vasas-gólok felét szerezték.
Sikerével az angyalföldi alakulat gyakorlatilag az alapszakasz győztesének tekinthető.
Domino-BHSE - Vasas-Plaket-Euroleasing 8-10 (3-4, 3-1, 1-2, 1-3)
góllövők: Vári 3, Szívós, Molnár 2-2, Paján 1, illetve Steinmetz Á. 3, Steinmetz B., Varga T., Madaras 2-2, Kásás 1