Gerzson
-3 °C
2 °C
Curling
Percről Percre

Négy győzelem az ökölvívó Eb-n

MTI
2004.02.21. 22:08
Százszázalékos napot produkált a magyar ökölvívó-válogatott szombaton Pulában, az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.
A kora délutánt a Bedák-testvérek produkciója fémjelezte: a 48 kg-os Bedák Pál a török Atagün Yalcinkayát oktatta a magasabb szintű boksz rejtelmeire, bátyja, az 54 kg-os Zsolt pedig ezzel egy időben a másik ringben a szintén török Ali Bogürcüvel tudatta, hogy riválisának máshova kell utaznia az athéni kvótáért.
A két apró termetű magyar bokszoló sikerén felbuzdulva a két legnagyobb, Hidvégi György (91 kg) és Kurtucz Csaba (plusz 91) sem akarta este elrontani a küldöttség jókedvét. Hidvégi rendkívül technikásan, okosan bokszolva a harmadik menetig felőrölte az észt Aleksei Zolotenkót, a vége döntő fölény lett.
Az egyébként igazán daliás termetű Kurtuczcal egy fél fejjel magasabb svéd nézett farkasszemet. A korábbi junior Európa-bajnok Modo Sallah azonban csak kereste az ütőtávot, de nem nagyon találta, míg Kurtucz rendre megütötte őt és a bokszban ez győzelmet ér: 36-22 arányban a pontozók is a magyart látták jobbnak.