Géza
-12 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

Bodrogi idén is ott lehet a Tour de France-on

MTI
2004.02.27. 18:16
Teljesült Mario Cipollini nagy álma: az olaszok klasszis kerékpárosának csapatát, a Domina Vacanzét meghívták az idei Tour de France-ra. A júliusi francia körversenyre amúgy 21 csapatot hívtak meg, köztük Bodrogi László klubját, a belga székhelyű QuickStep-Davitamont.

A tavalyelőtti világbajnok Cipollini indulása azért volt kétséges, mert együttese csak a másodosztályba kapott besorolást, és a világ legismertebb viadalán kiemelt klubok szerepelnek, de - mint jelen esetben - lehetnek kivételek is.

A huszonhárom napos viadalon eddig azért volt "problémás" Cipollini jelenléte, mert általában az első héten remekelt, aztán az első komolyabb emelkedőn feladta a küzdelmet. A kiválóság még a hét elején megígérte: ha a Domina Vacanzét meghívják a Tourra, igyekszik végigtekerni a több mint 3000 km-es távot.

Cipollinivel éppen a minap esett meg az a csúfság, hogy egy olaszországi körverseny egy szakaszán kizárták, mert közel kétszáz társával együtt túl nagy lemaradásban volt az élbolyhoz képest. A szervezők pedig már siettek, meg akarták nyitni a kerekesek kedvéért lezárt területet.