Élen áll a magyar jégtáncos-pár a junior vb-n

MTI
2004.03.02. 20:07
A várakozásoknak megfelelően a Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtáncpáros az élen végzett az A-csoportban a két kötelező tánc után a Hágában zajló junior műkorcsolya-világbajnokságon.
A magyar kettős mindkét csoportot figyelembe véve is a legmagasabb technikai és művészi pontszámokat kapta.
A budapesti felnőtt Európa-bajnokságon 11. helyezett duó ebben az idényben, ahol csak elindult, minden juniorversenyen - köztük a Grand Prix-döntőben - győzött, így a szám első számú esélyese. Legfőbb riválisa az orosz Jelena Romanovszkaja, Alekszandr Gracsev kettős, amely a B-csoportban végzett az első helyen.
A tavalyi junior-vb ezüstérmesei sporttörténelmi sikert érnek el, ha megnyerik a versenyt, hiszen Magyarországnak még sohasem volt aranyérmese ebben a korosztályban.
A másik magyar duó, Nagy Zsuzsanna és Elek György a 7. lett a B-csoportban. Ez jó eredménynek számít, mivel tőlük az első húszba kerülést várják el.
Az originalra csütörtökön, míg a kűrre pénteken kerül sor. Szerdán - utolsó magyarként - a női selejtezőben a budapesti Európa-bajnokság nagy felfedezettje, a 4. helyezett Pavuk Viktória is bemutatkozik.