Női csapatunk nyolcadik lett az asztalitenisz vb-n

MTI
2004.03.04. 15:33
Az eredeti célkitűzést teljesítve a nyolcadik helyen végzett a magyar női asztalitenisz válogatott a katari csapat világbajnokságon, miután csütörtökön 3-1-es vereséget szenvedett Németországtól.

Tarján András szakvezető ezúttal a kissé fáradt Tóth Krisztinát hagyta ki a csapatból, amely így Fazekas Mária, Póta Georgina, Bátorfi Csilla összeállításban lépett asztalhoz az örök riválissal szemben.

Az első mérkőzésen Fazekas csak az első szettet tudta megnyerni Elke Wosik ellen, majd Póta aratott bravúros, 3-2-es győzelmet, riválisa Tanja Hain-Hofmann volt. A harmadik helyre beírt Bátorfi nem bírt Nicole Struséval, majd Póta drámai csatában, a döntő szettben 14-12-re kapott ki Wosiktól.

Amennyiben a magyar együttes a hatodik vagy annál előkelőbb helyen zárta volna a vb-t, akkor a következő csapat világbajnokságon (2006, Bréma) biztosan a bajnoki divízióban szerepelhetne. Nagy veszély azonban így sem fenyegeti a legjobbak közötti fellépést, hiszen a jövő évi Európa-bajnokságon (Aarhus, Dánia) való jó szerepléssel be lehet még kerülni a vb tizenkettes elitmezőnyébe.

"Kétségtelen szépen hangzott volna, ha elmondhatjuk, hogy a magyar válogatott volt a legjobb európai csapat ezen a világbajnokságon, de ezen a szinten ennek már nincs különösebb jelentősége" - vélekedett az együttes rangidős játékosa, az ötödik olimpiájára készülő Bátorfi Csilla. "Ez a vb nem igazán szolgálta az ötkarikás felkészülésemet, mert a körülmények olykor irreálisak voltak; mást ne mondjak, a labdákat kishíján elfújta a légkondicionáló szele. Félreértés ne essék, ezzel a problémával a többi nemzetnek is meg kellett küzdenie, de engem mindez nagyon zavart".

Eredmények:
Nők, bajnoki divízió, rájátszás az 5-8. helyért:
Németország-Magyarország 3-1
Elke Wosik-Fazekas Mária 3-1 (-6, 6, 9, 6)
Tanja Hain-Hofmann - Póta Georgina 2-3 (-9, 6, 6, -6, -6)
Nicole Struse-Bátorfi Csilla 3-0 (8, 9, 7)
Wosik-Póta 3-2 (-9, 5, 2, -7, 12)