Ezüstérmes lett a Hoffmann, Elek kettős a junior műkorcsolya vb-n

MTI
2004.03.06. 15:35
Meglepetésre csak ezüstérmet szerzett a Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtáncpáros a Hágában zajló junior műkorcsolya világbajnokságon. A győzelmet az orosz Jelena Romanovszkaja, Alekszandr Gracsev duó szerezte meg, míg másik magyar kettős Nagy Zsuzsanna és Elek György a 16. helyen végzett.

Amennyiben a budapesti Európa-bajnokságon 11. helyezett magyar duó nyert volna, sporttörténelmi sikert ér el, hiszen Magyarországnak még nem volt aranyérmese ebben, a felnőttek előtti utolsó korosztályban.

"Akárcsak a selejtezőben és az original során, ezúttal is hibátlan teljesítményt produkáltak, de érthetetlen módon megint az oroszokat látták jobbnak a pontozóbírók" - mondta az MTI-nek Remport Gabrilla, a rendkívül tehetséges, s a tavalyi junior vb-n is 2. duó egyik edzője.

Azért különösen meglepő az orosz páros sikere, mivel ebben az idényben a Hoffmann, Elek kettős minden juniorversenyt - köztük a Grand Prix-döntőt is - megnyert.

A Nagy Zsuzsanna, Elek György duó teljesítményével is elégedett a szakvezetés, hiszen tőlük az első 20-ba kerülést várták. Szombaton a női kűr szerepel a programban, s ha Pavuk Viktória megismétli a Budapest Sportarénában nyújtott teljesítményét, akkor akár újabb éremmel gazdagodhat a magyar csapat. A 18 éves tehetség a 6. helyről várja a folytatást. Eredmények:
jégtánc, végeredmény:
1. Jelena Romanovszkaja, Alekszandr Gracsev (orosz) 2,0 helyezési pont
2. Hoffmann Nóra, Elek Attila 3,6
3. Morgan Matthews, Makszim Zavozin (amerikai) 5,8