József, Bánk
-6 °C
0 °C

Az Alba Volán nyerte a hokidöntő első meccsét

MTI
2004.03.08. 22:26
A négy győzelemig tartó jégkorong ob I, Borsodi Liga döntő-sorozatának első mérkőzésén a címvédő Alba Volán-FeVita 3-1-re legyőzte a vendég Dunaújvárosi AC-t.
Alba Volán-FeVita - Dunaújvárosi AC 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
gólütők: Csibi (16.), Fedor (49.), Ondrejcik (58.), illetve Ladányi (30.)
Az első tíz perc kiegyenlített csatát hozott, sok helyzettel. Aztán ritmust váltottak a hazaiak és megszerezték a vezetést. Fedor középreadását Csibi látványos csel után emelte a hálóba.
A folytatásban sorra dolgozta ki a ziccereket az Alba Volán, Halmosi azonban szenzációsan védett. Aztán egy felesleges kiállítás következett a hazaiaknál és az alapszakasz legponterősebb játékosa, Ladányi hatalmas lövéssel egyenlített. Kisvártatva újból a székesfehérvári kapuban táncolt a korong Borsos lövése révén, viszont a szlovén bíró, Trilár érvénytelenítette a gólt.
A szünetben elektromos gondok miatt a világítás nem volt megfelelő, s közel 20 perces kényszerszünet következett.
A záró felvonásban változatlanul többet kezdeményezett a hazai gárda, a játékrész derekán Fedor tört be a kapu elé és közelről nem hibázott. A hátrány ellenére nem tudott felpörögni a Dunaújváros és a hajrában megpecsételődött a sorsa: Ondrejcik váratlan lövése talált utat a hálóba.
A második mérkőzésnek kedden 18 órakor Dunaújváros ad otthont.