Klaudia
-4 °C
2 °C

Deák Bárdos kikapott a bajnoki döntőben

MTI
2004.04.01. 01:11
Deák Bárdos Mihály a nehézsúlyú döntőben meglepetésre kikapott Branda Gyulától a kötöttfogású birkózó országos bajnokságon, a Fáy utcában. A 120 kg-os súlycsoportban olimpiai résztvevő, tavaly világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Deák Bárdost utoljára négy éve tudta legyőzni a BVSC-Ganz-Tát birkózója.

Szintén a nehézsúlyban lépett szőnyegre az 1980-as moszkvai olimpiai bajnoka, a 47 éves Növényi Norbert. A veterán klasszis egy-egy megnyert, illetve elveszített mérkőzést követően fájó dereka miatt nem kockáztatott és visszalépett a további versenyzéstől.

A 84 kg-ban a válogatott keretből kikerült, sydneyi ezüstérmes Bárdosi Sándor a döntőben legyőzte a helyére behívott Balla Andrást. A 66 kg-ban megismétlődött a tavalyi finálé: Dreschler Attila ezúttal is megverte Nagy Balázst, igaz míg ez az elmúlt évben meglepetésnek számított, idén már nem volt az.

Az olimpiai kvótaszerzők közül Virág Lajos (96 kg) kézközépcsonttörés, Majoros István (55) családi okok, Berzicza Tamás (74) derékbántalmak miatt nem lépett szőnyegre. A 66 kg-os Füredy Levente meglepetésre nem került dobogóra.