Sándor, Ede
6 °C
10 °C

Világcsúcsnál jobb eredménnyel nyert Sidi a lövész ob-n

MTI
2004.04.11. 19:55
Sidi Péter a győri légfegyveres Európa-bajnokság után a szegedi országos bajnokságon is szenzációsan szerepelt: a férfi puskások versenyét a fennálló világcsúcsnál öt tizeddel jobb eredménnyel, 703 körrel nyerte meg.
Sportlövészetben rekordot csak nagy nemzetközi viadalokon (olimpia, vb, Eb, Vk) lehet javítani, így a komáromiak 26 éves lövője a csúcslistát nem írhatta át, de ismét bizonyította klasszisát. Érdekesség, hogy Sidi 703 körös teljesítménye a világcsúcsnál jobb ugyan, de saját, 2001 áprilisában felállított országos csúcsától, a 704,6 körtől "jócskán" elmarad.
Férfi légpisztolyban hatalmas meglepetésre a kecskeméti Szabó László győzött Karacs Zsolt, és az olimpiai induló Simon Attila előtt.
A nők pisztolyos számában Csonka Zsófia szereplése jelentett negatív szenzációt, miután a pécsiek athéni kvótása nem tudott a fináléba kerülni. A számot Medgyes Tímea nyerte, az ötkarikás játékokon szintén érdekelt Erdős Dorottya második, Sike Renáta pedig a harmadik helyen végzett.
A hagyományoknak megfelelően az öttusázók is lőállásba álltak az ob-n. Női pisztolyban a többszörös világbajnok Vörös Zsuzsa 13. lett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!