Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Világcsúcsnál jobb eredménnyel nyert Sidi a lövész ob-n

MTI
2004.04.11. 19:55
Sidi Péter a győri légfegyveres Európa-bajnokság után a szegedi országos bajnokságon is szenzációsan szerepelt: a férfi puskások versenyét a fennálló világcsúcsnál öt tizeddel jobb eredménnyel, 703 körrel nyerte meg.
Sportlövészetben rekordot csak nagy nemzetközi viadalokon (olimpia, vb, Eb, Vk) lehet javítani, így a komáromiak 26 éves lövője a csúcslistát nem írhatta át, de ismét bizonyította klasszisát. Érdekesség, hogy Sidi 703 körös teljesítménye a világcsúcsnál jobb ugyan, de saját, 2001 áprilisában felállított országos csúcsától, a 704,6 körtől "jócskán" elmarad.
Férfi légpisztolyban hatalmas meglepetésre a kecskeméti Szabó László győzött Karacs Zsolt, és az olimpiai induló Simon Attila előtt.
A nők pisztolyos számában Csonka Zsófia szereplése jelentett negatív szenzációt, miután a pécsiek athéni kvótása nem tudott a fináléba kerülni. A számot Medgyes Tímea nyerte, az ötkarikás játékokon szintén érdekelt Erdős Dorottya második, Sike Renáta pedig a harmadik helyen végzett.
A hagyományoknak megfelelően az öttusázók is lőállásba álltak az ob-n. Női pisztolyban a többszörös világbajnok Vörös Zsuzsa 13. lett.