Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Hivatalosan is Garay lesz Erdei következő ellenfele

MTI
2004.04.20. 09:29
Az Universum Box Promotion hivatalosan megerősítette, hogy Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú bajnoka az argentin Hugo Hernán Garay ellen védheti meg címét a május 8-i, dortmundi gálán. A változtatásra az eredeti ellenfél, a román származású, de Spanyolországban élő Alejandro Lakatus visszalépése miatt volt szükség.

Az Universum a közleményében külön kiemeli, hogy a 23 éves Garay tavaly novemberben Spanyolországban kiütötte Lakatust, amivel megszerezte a WBO hivatalos kihívói státuszát.

"A felkészülésemet abszolút Lakatus stílusához igazítottam. Julio César Gonzalez után azonban most ismét egy kellemetlen stílusú latin-amerikai bokszolóval kell mérkőznöm. A döntés nem rajtam múlott, ráadásul előbb vagy utóbb úgyis meg kellett volna küzdenem vele" - kommentálta az ellenfél változást Erdei.

A profi karrierje során eddig mind a 19 mérkőzését megnyerő (ebből 13 k.o.) magyar öklöző január 17-én, Karlsruhéban szerezte meg a világbajnoki övet, miután egyhangú pontozással győzött a mexikói Gonzalez ellen.