Átadták a Magyar Fair Play-díjakat

MTI
2004.04.21. 15:48
A kézilabdázó Pádár Ildikó, a legendás vízilabdakapus Jeney László és az asztaliteniszező Németh Károly vehette át a Magyar Fair Play Bizottság díját szerdán Budapesten.

A Ferencváros színeiben hatszoros magyar bajnok és hétszeres kupagyőztes, válogatottként olimpiai ezüst- és bronz-, világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok és Eb-bronzérmes Pádár Ildikó példamutató emberi és sportolói magatartásáért, kiemelkedő játéka elismeréseként kapott életműdíjat.

Ugyancsak életműdíjat vehetett át Jeney László, a népszerű "Pierre", aki idén tölti be 80. életévét. A kétszeres olimpiai bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok kapus 65 éves sikeres sportolói, illetve sportvezetői tevékenysége alatt mindig sportszerű és segítőkész volt.

Az asztaliteniszező Németh Károly tavaly március 2-án, az országos bajnokság döntőjében Demeter Lehel javára megadott egy pontot, ami miatt előbb a játszmát, majd a döntőt is elvesztette.

Demeter egyik ütése után a labda érintette az asztal szélét, de ezt a két bíró nem vette észre. Németh bemondta a "csuszát", így ellenfele játszmaelőnybe került, amit ki is használt. Némethet ezért a magyar testület a nemzetközi Fair Play-díjra is felterjesztette. A díjról május 9-én döntenek Isztambulban, ahol 54 előterjesztésből választják ki az erre legérdemesebbeket.