Mandula párosban nyert a Római parton

MTI
2004.05.05. 11:38
Az első helyen kiemelt Mandula Petra, Barbara Schett kettős nyerte meg a 110 ezer dollár összdíjazású Tippmix Budapest Grand Prix női tenisztorna párosversenyét, mivel a döntőben egy óra öt perc alatt legyőzte a Németh Virág, Szávay Ágnes duót.

Az első játszmában 3:3-ig fej-fej mellett haladt a két páros, ekkor a rutinosabb Manduláék elnyerték ellenfelük adogatását, és magabiztosan jutottak vezetéshez. A folytatásban az elején, úgy tűnt, fordul a kocka, mert a két fiatal magyar tehetség 2:1-es vezetéshez jutott, ám ezzel el is lőtték összes puskaporukat, a magyar, osztrák duó ugyanis azonnal kiegyenlített, sorozatban öt gémet nyert, és ezzel a tornagyőzelmet is megszerezte.

Mandula Petra így megvédte páros bajnoki címét. Tavaly az ukrán Jelena Tatarkova játszott az oldalán. A magyar, osztrák kettős sikeréért 5500 dolláron osztozott.

"Jól ment a játék, remekül kiegészítettük egymást Barbarával" - mondta az MTI-nek Mandula Petra, hozzátéve: "Sok időm nem lesz pihenni, a jövő héten a berlini viadalon veszek részt."

Tippmix Budapest Grand Prix női tenisztorna, páros döntő:
Mandula Petra, Barbara Schett (magyar, osztrák, 1.)-Németh Virág, Szávay Ágnes 6:3, 6:2
Egyes, döntő: Jelena Jankovic (szerb-montenegrói, 8.)-Martina Sucha (szlovák) 7:6 (7-4), 6:3