Brit újságírókat csuktak le Athénban

MTI
2004.05.16. 12:47
Egy rendőrségi szóvivő szerint az újságírók az egyik oldalbejárón már áthaladtak, amikor biztonsági őrök megállásra szólították fel őket. A behatolók figyelmen kívül hagyva felszólítást igyekeztek tovább. Lefogták és egy közeli rendőrőrsre szállították őket.

A szóvivő közölte, hogy a BBC egyik riportere, illetve egy meg nem nevezett brit képeslap két fotósa próbálkozott meg az illegális behatolással.

A BBC cáfolta, hogy munkatársa lenne az egyik előállított újságíró, és nyomatékosan hangsúlyozta: senkinek sem adott utasítást arra, hogy próbára tegye a nyári olimpiai játékokra készülő létesítmények biztonsági rendszerét.

A héten már a harmadik alkalommal fordult elő, hogy külföldi újságírókat vettek őrizetbe Athénban, mert engedély nélküli tevékenységet folytattak az augusztus 13-án kezdődő játékok helyszínein.

Szerda este London Times című lap egyik újságírója és fotóriportere többszöri felszólítás ellenére sem tágított, és behatolt az olimpiai stadionba. Kedden egy háromtagú német tévéstábot tartóztatott le a rendőrség, mert mindenféle előzetes egyeztetés nélkül elkezdett forgatni a kajak-kenu szlalom versenyeinek leendő helyszínén. Őket azóta már szabadon engedték.