Emőke
-4 °C
9 °C

Jól szerepeltek a magyar kajakosok az Eb előfutamaiban

MTI
2004.05.20. 19:05
A csütörtök délutáni 500 m-es előfutamokból négy magyar egység egyenes ágon a döntőbe kvalifikálta magát, a többiek a pénteki középfutamban folytatják szereplésüket a poznani olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokságon.
A kajakosoknál Janics Natasa (k-1) és a Benkő Zoltán, Beé István, Kucsera Gábor, Kökény Roland négyes az első, a világbajnok Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Viski Erzsébet, Bóta Kinga kvartett a második, míg a kenusoknál a Kozmann György, Kolonics György páros szintén a második helyen végzett futamában. Ezek az egységek már készülhetnek a vasárnapi fináléra.
Az olimpiai aranyérmes Kammerer Zoltán, Storcz Botond duó (k-2) megnyerte versenyét, Vereckei Ákos (k-1) a második, Joób Márton (c-1) a hetedik, a Paksy Tímea, Benedek Dalma páros (k-2) pedig a hatodik helyen végzett a selejtezőben. Ez a négy hajó a középfutamba került.
A Buzál Miklós, Ispán László, Pulai Imre, Novák Ferenc kenu négyes számára csak finálét rendeznek, ebben a számban ugyanis kevesen neveztek.
Pénteken 9 órától az 1000 m-es középfutamokkal folytatódik az Eb, az 500 m-es versenyek második szakaszára 15 órától kerül sor.