Telt ház előtt lesz a Final Four

MTI
2004.05.25. 15:49
Várhatóan 4-5 ezer ember, vagyis telt ház előtt vízilabdázhatnak a férfi klubcsapatok kontinentális elittornájának legjobbjai, az Euroliga péntek-szombati budapesti négyes döntőjének, az úgynevezett Final Fournak a résztvevői.

A végső fázisba jutottak - köztük a magyar bajnoki címvédő, a Final Four legutóbbi két kiírásában egyformán másodikként végzett Honvéd - mérkőzéseit a margitszigeti Hajós uszoda nyitott 50-es medencéjében bonyolítják le, s tekintettel az esemény iránt érdeklődők nagy számára, hozzáfogtak a lelátó befogadóképességének növeléséhez.

Amint az a Final Four apropóján tartott keddi sajtótájékoztatón elhangzott, 500 férőhelyes gazdagodást jelent "helyből", hogy a Domino-BHSE Kőér utcai uszodájából átszállították a Margitszigetre a mobillelátót, amellett a tribünökön pótszékeket is elhelyeznek.

A magyarok mellett lesznek külföldi szurkolók is: az orosz Sturm Csehov esetében ugyan nem számítanak pólóbarát turistákra, a horvát Primorje Rijekát - a honvédosok pénteki nyitóellenfelét - és a szerb-montenegrói Jadran Hercegnovit viszont néhány száz drukker elkíséri Budapestre is.

A tájékoztatón közöltek szerint a belépőjegyek nagy része már elkelt, akinek pedig netán nem jutna hely a meccseket a helyszínen nyomon követni akarók között, az a tévé segítségével láthatja kedvenceit. Az MTV mellett - amely a Domino-BHSE első napi fellépését és a szombati döntőt élőben adja - az érintett külföldi csapatok országaiba is lesz televíziós közvetítés a négyes fináléról.

A Final Four műsora:
május 28., péntek, 16.30 ó: Domino-BHSE - Primorje Rijeka (horvát)
18.00: Jadran Hercegnovi (szerb-montenegrói) - Sturm Csehov (orosz)
május 29., szombat: 15.30: a 3. helyért
17.00: az 1. helyért