Menesztette Ranierit a Chelsea

MTI
2004.06.01. 10:33
Az angol Premier League-ben szereplő Chelsea labdarúgóklub elnöksége menesztette Claudio Ranieri vezetőedzőt. A sajtó által már hónapok óta kész tényként kezelt elbocsátást hétfő délután jelentette be a londoni egyesület. Az olasz trénert minden bizonnyal a Bajnokok Ligája-győztes FC Portótól távozó szakvezető, José Mourinho váltja.

- Claudio első osztályú munkát végzett, hiszen a csapatot elindította a jövőbeli sikerek útján. Csak a legjobbakat kívánjuk neki további pályafutásához. A szerződésbontás pontos részletei még nincsenek kidolgozva, erre csak azután kerül sor, hogy konzultáltunk vele és képviselőjével - mondta a fővárosiak szóvivője.

A Chelsea egyelőre nem közölt semmit az új tréner személyével kapcsolatban, de a sajtófőnök szerint 48 órán belül ez is kiderülhet. A Roman Abramovics orosz olajmilliárdos pénzén tavaly nyáron megerősödött kékek ebben az idényben másodikok lettek a Premier League-ben a veretlen Arsenal mögött, míg a BL-ben az elődöntőben estek ki az AS Monaco ellen.