Kilencszázezerért kelt el Räikkönen sisakja

Index
2004.06.02. 19:02
A legutóbbi, Európai Nagydíj közvetítése alatt az RTL Klub Forma-1-es műsora jótékony célú árverésre bocsátotta a West McLaren Mercedes pilótájának, Kimi Raikkönen-nek motocross bukósisakját.

A finn pilóta a Forma-1 mellett igen kedveli a veszélyes hobbikat, mint például a snowboardozást, jégkorongozást vagy éppen a motorozást. Kiváló erőnléti állapota ellenére Kimi a kétkerekű járgányon való közlekedést merőben eltérő kihívásnak érzi a Forma-1-es vezetéssel szemben.

Szerinte a Forma-1-ben egy egyenes szakaszon akár öt másodpercet is tud pihenni az ember, míg a terepen még az egyenes szakaszok is teljes figyelmet követelnek, hogy arra menjünk, amerre valójában akarunk, és ne ütközzünk neki semmilyen tereptárgynak vagy bukkanónak.

"Imádom ezeket a gépeket, mert erősek és gyorsak. A Forma-1-gyel szemben a motoron az egész test mozog előre-hátra és oldalra, sőt egy-egy ugrás után a test-egyensúllyal tudjuk ismét egyenesbe hozni a gépet. Ez nagyon tetszik. Az a legfurcsább, hogy hiába van ülés ezeken a motorokon, egy pillanatig sem lehet leülni." - nyilatkozta lelkesen a tavalyi pontverseny ezüstérmese egy spanyolországi motocrossozást követően.

Bukósisakjára pedig a futam két napja alatt lehetett licitálni, amely végül 900.000 forintért kelt el. Emellett kisebb-nagyobb összegű felajánlások is érkeztek. Az árverés bevételét a Gyermekétkeztetési Alapítvány számlájára utalják át.