Ágnes
-1 °C
2 °C

Vízilabda-döntőt akar játszani a megerősödött Eger

MTI
2004.06.02. 19:07
Nyolc eddigi BVSC-s, plusz két Spanyolországból hazatért légiós, továbbá négyen az előző szezonban a hevesi megyeszékhelyen játszók közül alkotják a magyar férfi vízilabdázás frissiben megalakított csapatát, a Brendon-ZF-Egert, amelynek vezetőedzője a BVSC-Brendon eddigi mestere, Gerendás György lett.

A félig új együttes fő erősségei közé tartozik a vasutas klub olimpiai bajnok kapusa, Szécsi Zoltán, továbbá a Kemény Dénes bővebb válogatott keretében is többször megfordult Kis Gábor. Nagy nyeresége lehet továbbá az eddig Spanyolországban játszó Európa-bajnok Kiss Csaba, aki a Sabadellt hagyta ott az egriek kedvéért, illetve Matajsz Márk, aki az elmúlt három évben a Mataro gárdáját erősítette. A négy "valódi" egri között található a válogatott jelenlegi harmadik számú kapusa, Jászberényi Gábor is.

Az ügyvezető elnök, Halmos Péter például úgy fogalmazott: nem is lehet más a cél egy ilyen csapat előtt, minthogy bajnoki döntőt játsszon és ha a szövetség elnöksége kedvezően bírálja el kérésüket, a helytállás az Euroligában is. Szécsi Zoltán még tovább ment a jóslásban, kijelentve, hogy ettől a csapattól egyenesen elvárható a bajnoki döntőben való szereplés, bár hozzátette, hogy a Domino-Honvédot csaknem lehetetlen megverni.

Gerendás György célratörően fogalmazott, mondván: az a tervük, hogy az egri meccsekről győztesen ne menjen el egyetlen másik csapat sem.