Kásás visszatér Olaszországba

MTI
2004.06.03. 18:33
Az MTI értesülése szerint visszatér Olaszországba Kásás Tamás. A Vasas olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója - aki korábban a szintén itáliai Posillipo Napoli gárdáját erősítette - a Carisa Savona élvonalbeli együttesénél folytatja pályafutását.

Kásás Tamás - az édesapja, Kásás Zoltán irányította Vasashoz - tavaly írt alá, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy első közös csapatukkal megnyerik a hazai OB I-et. Ez azonban nem sikerült, a magyar bajnoki döntőt a Vasas elveszítette a Honvéddal szemben, miként a piros-kékek nemzetközi sikerességét, a legjobb négy közé jutást az Euroligában, ugyancsak a piros-fehérek gátolták meg.

A jövő hónapban 28 éves Kásásnak - aki minden fontos címet megszerzett már a válogatottal és különböző klubcsapataival, köztük a nápolyiakkal Bajnokcsapatok és Kupagyőztesek Európa Kupáját is nyert - amúgy rendkívül pazar trófeagyűjteményéből változatlanul a magyar bajnoki elsőség hiányzik egyedül.

A Vasas szakosztályvezetése hivatalosan nem kommentálta a távozásáról szóló értesülést. Kásás Tamást a délutáni órákig nem sikerült utolérnie az MTI-nek, olaszországi információk szerint viszont a Savona és a magyar klasszis közötti megállapodás már megszületett, csupán a hivatalos bejelentés hiányzik arról, hogy Kásás az olimpia után az itáliai klubnál folytatja karrierjét.

A Savona 2003/2004-es bajnoki idényében három magyar pólóst is foglalkoztatott: az egyformán olimpiai bajnok Ma:rcz Tamást és Varga Zsoltot, továbbá Monostori Attilát.