Idegenvezető lesz az olimpiai bajnok atlétanő

MTI
2004.06.08. 12:59
A franciák háromszoros olimpiai bajnok atlétája, Marie-José Perec hivatalosan is bejelentette visszavonulását, és a jövőben először szakkommentátorként tevékenykedik majd az athéni játékok alatt.

"Végleg lezártam ezt a fejezetet. Görögországban már nem futóként, hanem riporterként veszek részt" - mondta a TF1 televízióban a 36 éves sztár, aki 2000 óta tavaly versenyzett volna először, ám csípősérülése miatt nem vehetett részt a párizsi világbajnokságon.

Pérec azóta visszaköltözött szülőföldjére, a Francia Antillákra, ahol turisztikai vezetőként szeretné fellendíteni az idegenforgalmat.

A "guadeloupe-i gazellának" nevezett sprinter 1991-ben és 1995-ben világbajnok, 1992-ben Barcelonában és négy évvel később Atlantában olimpiai bajnok lett 400 m-en, ráadásul az egyesült államokbeli játékokon a 200 m-t is megnyerte.

A 2000-es sydneyi seregszemlén a versenyek előtt váratlanul összecsomagolt, és hazautazott, s azóta nem indult semmilyen viadalon. Az esetről utóbb szűkszavúan csak annyit nyilatkozott, hogy nem bírta elviselni a ránehezedő lelki terhet, ráadásul a szállodájában egy ismeretlen férfi megtámadta.