Nem indul Wimbledonban a klasszis brazil teniszező

MTI
2004.06.10. 13:50
A Roland Garroson már háromszor diadalmaskodó, Wimbledonban azonban legfeljebb negyeddöntős Gustavo Kuerten nem indul az idei év harmadik Grand Slam-versenyén, a június 21-én kezdődő angol nyílt teniszbajnokságon.

A brazil klasszis ismét csípősérüléssel bajlódik, ezért néhány hetes kihagyás vár rá. Kuerten mindenképpen indulni akar a Mestersorozat július végén sorra kerülő két tengerentúli viadalán (Toronto, Cincinnati), az augusztusi athéni olimpián, majd az azt követő US Openen.

"Tökéletes állapotban szeretnék visszatérni, ehhez pedig legalább hathetes kemény felkészülésen kell átesnem" - mondta a 27 éves Kuerten.

A brazil klasszis 1997-ben és 1998-ban már az 1. fordulóban kikapott Wimbledonban, majd 1999-ben nagy meglepetésre a legjobb nyolcig menetelt. Egy évvel később a 3. kör jelentette számára a végállomást, majd két évig nem állt rajthoz. Tavaly a második fordulóban esett ki.

Az idei nemhivatalos füvespályás világbajnokságon Kuerten mellett a női mezőny két belga klasszisa, a sérült Justine Henin-Hardenne és Kim Clijsters sem lép pályára.